15:00

Ulfshyttans IF A

Referat: Sundborns GoIF - Ulfshyttans IF

Ny tung seger!

Ulfshyttans IF gästade Sundens IP i eftermiddags för en 6-poängsmatch i kampen om andraplatsen tillika direktuppflyttningplatsen till Division 4. Gästerna tog ledningen tidigt i 1:a halvlek men hemmalaget svarade omgående och mindre än 20 minuter senare var siffrorna omskrivna till 3-1 efter mål av Mustafa Alibakhshi, Filip Laudon och Johan Strömer. Alf Carlsson satte spiken i kistan i minut 87 som förkunnade en 4-1-seger som försätter Sundborns GoIF i ett gynnsamt läge inför de avslutande 2 omgångarna där de behöver 2 poäng för att säkra avancemang. Den första matchbollen sker kommande söndag kl 15 i form av en mycket tuff bortamatch mot Hulåns IF.

Matchens sponsor Bilgruppen AB utnämnde Matchens Lirare i de bägge lagen där bortalagets Sebastian Hellmark Carrasco och hemmalagets lagkapten Filip Laudon fick mottaga utmärkelserna. Matchens Lirare-hatten togs över av Marcus Damberg efter ett hårt jobb på mittfältet.

Matchen i sig är relativt jämn där lagen byter av målchanser med varandra. Ulfshyttan hotar GoIF gång på gång med farliga lyftningar in/upp mot sin fysiskt överlägsna 2 meters-pjäs till forward. Det är just denne pjäs som håller sig framme och sätter dit 0-1 med pannan i 9:e minuten. Dock kommer repliken omgående då Sundborn efter ett snabbt anfall på få tillslag kommer in i boxen där Marcus Damberg halvt frispelad hittar över till Mustafa Alibakhshi som kan sätta in kvitteringen i öppen bur. Bara 2 minuter senare sätter Filip Laudon 2-1 i ett snarlikt läge efter en misstänkt offsidesituation. Flertalet bortaspelare blir mycket upprörda vilket även påverkar resterande delen av matchen. I minut 27 vinner mittbacken Martin Bergenholtz boll efter en hård brytning närmare mittplanen vilken leder till en kontring där Filip Laudon kommer ner mot kortlinjen och hittar in med en lyftning till Johan Strömer som trycker in 3-1. Upprörda känslor i Ulfshyttan vilket leder till en utvisning. Dock är 3-1 inte ologiskt på något vis då Sundborn står för en riktigt bra 1:a halvlek med i stor del tryggt bollinnehav, bra bolltempo och tydligt djupledsspel. 3-1 står sig till paus.

I 2:a halvlek tappar hemmalaget intensiteten samtidigt som de har hyfsat bra koll i defensiven. I matchminut 70 drabbas Ulfshyttan av sin 2:a utvisning varpå GoIF trappar ner än mer. Alf Carlsson sätter spiken kistan efter att Johan Strömer elegant frispelat honom med en lobb in i boxen, bakom Ulfshyttans backlinje. Bortalaget ska ha kudos för att de inte ger sig trots 2 man utvisade.